ЕНТАЛЬПІЙНИЙ ТА ЕНТРОПІЙНИЙ ЧИННИКИ ТА ЕЛЕКТРОКАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ ПОТРІЙНИХ ДИСПЕРСНИХ СПЛАВІВ Ni-Cr-Zn

Автор(и)

  • A. D. Andreyanov Одеська національна академія харчових технологій, кафедра неорганічної та загальної хімії та безпеки харчових продуктів, Ukraine
  • L. I. Korolenko Одеська національна академія харчових технологій, кафедра неорганічної та загальної хімії та безпеки харчових продуктів, Ukraine
  • I. A. Kuznyetsova Одеська національна академія харчових технологій, кафедра неорганічної та загальної хімії та безпеки харчових продуктів, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2304-0947.2008.2.69246

Ключові слова:

сплави Ni-Cr-Zn, злектрокаталітична активність, ентальпійний чинник, ентропійний чинник, енергія Гіббса, електронний чинник

Анотація

Показано вплив ентальпійного, ентропійного факторів, зміни енергії Гіббса, а також електронної будові Ni, Cr і Zn на електрокаталітичну активність потрійних дисперсних сплавів Ni-Cr-Zn. Встановлено, що наявність максимуму електрокаталітичної активності сплавів Ni-Cr-Zn при зміні вмісту цинку зумовлене протилежною дією ентальпійного, ентропійного та електронного чинників.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-05-19

Як цитувати

Andreyanov, A. D., Korolenko, L. I., & Kuznyetsova, I. A. (2016). ЕНТАЛЬПІЙНИЙ ТА ЕНТРОПІЙНИЙ ЧИННИКИ ТА ЕЛЕКТРОКАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ ПОТРІЙНИХ ДИСПЕРСНИХ СПЛАВІВ Ni-Cr-Zn. Вісник Одеського національного університету. Хімія, 13(2), 133–137. https://doi.org/10.18524/2304-0947.2008.2.69246

Номер

Розділ

Статті