КИСЛОТНО-ОСНОВНІ ТА КОЛЬОРОМЕТРИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ХАРЧОВОГО БАРВНИКА ЖОВТИЙ «СОНЯЧНИЙ ЗАХІД»
DOI:
https://doi.org/10.18524/2304-0947.2014.2(50).38964Ключові слова:
жовтий «сонячний захід», метод хімічної кольорометрії, константи іонізаціїАнотація
Методами хімічної кольорометрії, спектрофотометрії і потенціометрії вивчені кислотно-основні властивості харчового барвника Е110 жовтий «сонячний захід» у водних розчинах та визначені відповідні константи іонізації. Запропонована ймовірна схема дисоціації функціонально-аналітичних груп барвника і діаграма розподілу його рівноважних форм в залежності від кислотності середовища. Розраховані основні спектрофотометричні і кольорометричні характеристики окремих форм реагенту.##submission.downloads##
Опубліковано
2015-03-11
Як цитувати
Chebotarev, A. N., Bevziuk К. V., Khristova, N. M., & Stolovnik, K. O. (2015). КИСЛОТНО-ОСНОВНІ ТА КОЛЬОРОМЕТРИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ХАРЧОВОГО БАРВНИКА ЖОВТИЙ «СОНЯЧНИЙ ЗАХІД». Вісник Одеського національного університету. Хімія, 19(2(50), 50–57. https://doi.org/10.18524/2304-0947.2014.2(50).38964
Номер
Розділ
Статті
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Вісник Одеського національного університету. Серія: Хімія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Правовласниками опублікованого матеріалу являються авторський колектив та засновник журналу на умовах, що визначаються видавничою угодою, що укладається між редакційною колегією та авторами публікацій. Ніяка частина опублікованого матеріалу не може бути відтворена без попереднього повідомлення та дозволу автора.
Публікація праць в Журналі здійснюється на некомерційній основі. Комісійна плата за оформлення статті не стягується.