КИСЛОТНО-ОСНОВНІ ТА КОЛЬОРОМЕТРИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ХАРЧОВОГО БАРВНИКА ЖОВТИЙ «СОНЯЧНИЙ ЗАХІД»

Автор(и)

  • A. N. Chebotarev Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, кафедра аналітичної хімії, Україна
  • К. V. Bevziuk Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, кафедра аналітичної хімії, Україна
  • N. M. Khristova Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, кафедра аналітичної хімії, Україна
  • K. O. Stolovnik Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, кафедра аналітичної хімії, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18524/2304-0947.2014.2(50).38964

Ключові слова:

жовтий «сонячний захід», метод хімічної кольорометрії, константи іонізації

Анотація

Методами хімічної кольорометрії, спектрофотометрії і потенціометрії вивчені кислотно-основні властивості харчового барвника Е110 жовтий «сонячний захід» у водних розчинах та визначені відповідні константи іонізації. Запропонована ймовірна схема дисоціації функціонально-аналітичних груп барвника і діаграма розподілу його рівноважних форм в залежності від кислотності середовища. Розраховані основні спектрофотометричні і кольорометричні характеристики окремих форм реагенту.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-11

Як цитувати

Chebotarev, A. N., Bevziuk К. V., Khristova, N. M., & Stolovnik, K. O. (2015). КИСЛОТНО-ОСНОВНІ ТА КОЛЬОРОМЕТРИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ХАРЧОВОГО БАРВНИКА ЖОВТИЙ «СОНЯЧНИЙ ЗАХІД». Вісник Одеського національного університету. Хімія, 19(2(50), 50–57. https://doi.org/10.18524/2304-0947.2014.2(50).38964

Номер

Розділ

Статті