КАТІОННІ КООРДИНАЦІЙНІ СПОЛУКИ [Ln(Pip)2(Ph3PO)3]B(Ph)4 НА ОСНОВІ 2,2,2-ТРИХЛОРО-N- (ДИПІПЕРИДИНФОСФОРИЛ)АЦЕТАМІДУ - Litsis, O. О.; Sliva, Т. Yu; Shishkina, S. V.; Аmirkhanov, V. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Синтезовано нові координаціні сполуки з лігандом карбациламідофосфатного (КАФ) типу 2,2,2-трихлоро-N-(дипіперидинфосфорил)ацетамідом (НРір) складу [Ln(Pip)2(Ph3PO)3]B(Ph)4·2H2O (де Ln = La, Nd, Еu, Lu), їх склад та будову підтверджено методами елементного аналізу та FT-IR спектроскопії. Структуру [Lа(Pip)2(Ph3PO)3]B(Ph)4·2H2O розшифровано методом повного РСтА. Для даного комплексу було визначено еквівалентну електропровідність та запропоновано схеми дисоціації комплексів у розведених неводних розчинах.