НОВІ ХЕЛАТИ МІДІ(II) З ОСНОВАМИ ШИФФА — ПРОДУКТАМИ КОНДЕНСАЦІЇ САЛІЦИЛОВОГО АЛЬДЕГІДУ ТА ПОХІДНИХ АМІНОНАФТАЛІНУ - Skorokhod, L. S.; Seifullina, I. I.; Гудимович, Т. Ф.; Lavrinenko, I. Y. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Синтезовано комплекси міді(II) (I—III) з основами Шиффа, що добуто конденсацією саліцилового альдегіду з 1-амінонафталіном (HL1), 1,8-діамінонафталіном (H3L2), 1-амінонафталінсульфокислотою 8 (H2L3):[Cu(HL1)2(H2O)2] (I), [Cu(H2L2)2] (II), [Cu(HL3)2] (III). I—III досліджено методами елементного, рентгенофазового аналізу, термогравіметрії, магнітної сприйнятливості, електропровідності, спектроскопії (ІЧ- і дифузного відбиття). Визначено спосіб координації лігандів і геометричну будову добутих комплексів.