БУФЕРНІ СИСТЕМИ НА ОСНОВІ ТАУРИНУ - Беньковська, Т.С.; Хома, Р.Є.; Чеботарьов, О.М.; Еннан, А. А.-А.; Осадчий, Л.Т. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2021)
Здійснено рН-, редокс та кондуктометричне дослідження кислотно-основної взаємодії в системі NH2CH2CH2SO3H – NH2CH2CH2SO3K – H2O при 293–313 К; визначено границі рН буферної дії та зроблено оцінку буферної ємності. Визначено компонентний склад системи при 293–313 К. Виявлено концентраційні та температурні залежності іонної сили дослідженої системи та констант кислотно-основної дисоціації за другим ступенем таурину. Встановлено вплив концентрацій компонентів та температури на границі рН буферної дії та буферну ємність.