ВЗАЄМОДІЯ О-АРИЛ(МЕТИЛ)СУЛЬФОНАТІВ 1,4-ХІНОНМОНООКСИМІВ З ГІДРАЗИНАМИ - Konovalova, S. A.; Avdeenko, A. P. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2020)
При взаємодії О-сульфонатів 1,4-хінонмонооксимів із фенілгідразином відбувається розрив зв’язку N–O вихідних сполук з відновленням хіноїдного ядра і утворенням відповідних солей 4-амінофенолів з сульфокислотами. В реакції О-сульфонатів 1,4-хінонмонооксимів з ароїлгідразинами утворення відповідних ароїлгідразонів 1,4-бензохінону відбувається тільки при наявності алкільних замісників в обох орто-положеннях до карбонільної групи хіноїдного ядра.