КОМПЛЕКСНА СПОЛУКА ДИРЕНІЮ(ІІІ) З АРГІНІНОМ - Ovcharenko, A. A.; Golichenko, A. A.; Shtemenko, A. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Розроблено методику синтезу комплексної сполуки диренію(ІІІ) з аргініном. Склад і будова отриманої кластерної сполуки цис-[Re2(Arg)2Cl4ˑ2CH3CN]Cl2 встановлено за допомогою елементного аналізу, електронної абсорбційної та ІЧ-спектроскопії, а також вимірювання молярної електропровідності. Показано, що реалізується місткова координація карбоксилатної групи аргініну до кластеру Re2 6+ з приєднанням двох амінокислотних лігандів у цис-положенні.