ВИЛУЧЕННЯ УРАНУ(УІ) І ТОРІЮ(ІУ) ІЗ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ НЕОРГАНІЧНИМИ СОРБЕНТАМИ - Menchuk, V. V.; Perlova, N. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Досліджено ефективність використання нового сорбенту на основі силікагелю при вилученні урану(VІ) і торію(IV) із розбавлених водних розчинів. Показано, що досліджуваний сорбент краще поглинає уран(VI) і торій(ІV), ніж відомий сорбент (силікагель). Вивчено вплив часу контакту фаз, рН середовища, природи металу та іонного складу розчину на ефективність процесу сорбції урану(VІ) і торію(IV). Експериментально отримані ізотерми сорбції оброблені за допомогою рівнянь Ленгмюра і Фрейндліха.