ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТА ЗАСТОСУВАННЯ МІЦЕЛЯРНО-ЕКСТРАКЦІЙНОГО КОНЦЕНТРУВАННЯ (ОГЛЯД) - Снігур, Д. В.; Демчук, А. В. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2025)
Робота присвячена огляду сучасного стану та особливостей аналітичного застосування міцелярно-екстракційного концентрування. Із залученням наукометричних підходів, як інструменту кількісної оцінки динаміки розвитку наукових досліджень, проаналізовано тенденції та основні напрямки розвитку міцелярно-екстракційного концентрування протягом 2010–2024 років. Узагальнено дані щодо вибраних прикладів аналітичного застосування міцелярно-екстракційного концентрування в хімічному аналізі (2018–2024), розглянуто їх принципи, переваги та недоліки.