ВПЛИВ АНІОНІВ НА КАТАЛІТИЧНУ АКТИВНІСТЬ ЗАКРІПЕНИХ НА КИСЛОТНО-МОДИФІКВАНОМУ БАЗАЛЬТОВОМУ ТУФІ КУПРУМ-ПАЛАДІЄВИХ КОМПЛЕКСІВ У РЕАКЦІЇ ОКИСНЕННІ МОНООКСИДУ ВУГЛЕЦЮ КИСНЕМ - Kiose, T. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Встановлено, що природа аніону суттєво впливає на каталітичну активність закріплених купрум-паладієвих комплексів у реакції окиснення моноокси- ду вуглецю киснем. Аніони NO3–, F –, Cl –, SO42–однотипно діють на кінетичні та стехіометричні параметри реакції, і їх негативний вплив посилюється у ряді NO3–< F –< Cl –< SO42–.