ФАЗОВІ РІВНОВАГИ В КВАЗІПОТРІЙНІЙ СИСТЕМІ Cu2S – In2S3 – CuI - Kozak, V. S.; Ivashchenko, I. A.; Olekseyuk, I. D. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2020)
Методами рентгенофазового та диференційно-термічного аналізів досліджено фазові рівноваги у квазіпотрійній системі Cu2S – In2S3 – CuI. Побудовано ізотермічний переріз при 770 К, дві діаграми стану In2S3 – CuI та CuInS2 – CuI, три політермічних перерізи CuIn5S8 – CuIn2S3I, CuInS2 – CuIn2S3I, CuInS2 – “Cu3SI” та проекцію поверхні ліквідуса системи. Зафіксоване існування тетрарної сполуки CuIn2S3I з кубічною структурою, пр. гр. F-43m, а=0,58013(1) нм. Протяжність ε-твердих розчинів на її основі складає 48-54 мол. % CuI.