СИСТЕМА Pr3Ga1,67Se7 – Pr3Ge1,25Se7 - Blashko, N. M.; Gulay, L. D.; Marchuk, O. V.; Olekseyuk, I. D. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2020)
Методами рентгенофазового та рентгеноструктурного аналізу вивчено фізико-хімічну взаємодію компонентів селенвмісної системи Pr3Ga1,67Se7 – Pr3Ge1,25Se7 та кристалічну структуру тетрарної фази Pr3GaGe0,5Se7 (просторова група P63). В структурі Pr3GaGe0,5Se7 атоми Pr центрують тригональні призми з одним додатковим атомом, ці призми сформовані атомами Se. Атоми статистичної суміші M1(0,333 Ga + 0,167 Ge) розміщені практично у центрах октаедрів з атомів Se. Атоми M2(0,667 Ga + 0,333 Ge) розміщені у тетраедрах із атомів Se.