СИНТЕЗ БІОКОН’ЮГАТУ НА ОСНОВІ КАРБОНІЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ РЕНІЮ(І) ДЛЯ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ПАТОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ - Piletska, K. O.; Shtemenko, A. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2017)
Синтезовано новий комплекс [Re(CO)3MebpyCOOHBr], склад та будову якого встановлено за допомогою мас-спектрометрії, ІЧ– та ПМР спектроскопії. Розроблено методику синтезу біокон’югату шляхом приєднання пептиду до комплексу ренію(І). Проведено селективне сполучення енкефаліну з комплексом [Re(CO)3MebpyCOOHBr]. Утворення нового продукту підтверджено за допомогою високоефективної рідинної хроматографії та мас-спектрометрії.