ПЛІВКОВІ МАТЕРІАЛИ З ТІАМУЛІН ФУМАРАТОМ НА ОСНОВІ ПОЛІУРЕТАНСЕЧОВИН З ФРАГМЕНТАМИ КОПОЛІМЕРУ N-ВІНІЛПІРОЛІДОНУ З ВІНІЛОВИМ СПИРТОМ У ЇХ СТРУКТУРІ - Rudenchyk, T. V.; Roznova, R. A.; Galatenko, N. A.; Kiselova, T. O. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Синтезовано ряд гідрофільних плівкових матеріалів з тіамулін фумаратом на основі  поліуретансечовин (ПУС), які містять у своїй структурі фрагменти кополімеру  N-вінілпіролідону з вініловим спиртом за різного співвідношення компонентів. Методом ІЧ-спектроскопії досліджено структуру отриманих полімерних матеріалів та  встановлено, що іммобілізація тіамулін фумарату відбувається за рахунок фізичних зв’язків. Введеня до складу ПУС тіамулін фумарату приводить до підвищення  фізико-механічних властивостей, які знаходяться в межах 3,0-7,3 ПМа. Полімерні  матеріали з тіамулін фумаратом синтезовані за співвідношення ГМДА:ВП-ВС =  70:30 володіють найвищими значеннями міцності (7,3 МПа) та відносного подовження при розриві (100  %) та можуть бути запропоновані для проведення медико-біологічних випробувань.