ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДАМИ ІЧ-СПЕКТРОСКОПІЇ И СПЕКТРОСКОПІЇ ДИФУЗНОГО ВІДБИТТЯ КЛИНОПТИЛОЛІТА, МОДИФІКОВАННОГО ІОНАМИ ВОДОРОДА, ПАЛАДІЯ(ІІ) ТА КУПРУМУ(ІІ) - Rakytskaya, T. L.; Golubchik, K. O.; Kiose, Т. A.; Ennan, A.A.; Stoyanova, I. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Методами ІЧ-спектроскопії та спектроскопії дифузного відбиття показано, що вплив концентрації азотної кислоти (0,25-3М), що вкористовується для кислотно-термального модифікування вітчизняного клиноптилоліта, на спектральні характеристики носія та закріплених біметальных купрум-паладієвих комплексів суттєво проявляється при СHNO3 ≥1,0 моль/л.