ПОТРІЙНІ СПЛАВИ М-ТІ-У: ЇХ ЕЛЕКТРОКАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ І ЕНЕРГІЯ ФЕРМІ ЇХ КОМПОНЕНТІВ - Andreyanov, A. D.; Kuznyetsova, I. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Встановлено зв’язок електрокаталітичної активності сплавів Ni-Ті-V за змінного вмісту V зі значеннями енергії Фермі їхніх компонентів. Електрокаталітична активність сплавів оцінювалася за величиною густини струму за методом суспензійного півелемента. Для розрахунку енергії Ферми різних металів використовувалася модель Зоммерфельда, у якій розподіл електронів по швидкості описується статистикою Фермі - Діраку.