СТАН ЗАКРІПЛЕНОГО НА ОКСИДНИХ НОСІЯХ ГЕКСАМЕТИЛЕНТЕТРАМІНА ТА ЙОГО КОМПЛЕКСІВ З Си(ІІ), Со(ІІ) ТА Мп(ІІ) - Rakytskaya, T. L.; Truba, A. S.; Samburskiy, S.E.; Koroeva, L.V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Методом ІЧ-спектроскопії та ЕСДВ отримані спектральні характеристики ГМТА, повітряно-сухих зразків 8і02 та А1203, а також закріпленних на них ГМТА та його комплексів з купрумом(ІІ), кобальтом(ІІ) і манганом(ІІ). Показано, що ГМТА, а також його комплекси з Си(ІІ), Со(ІІ) та Мп(ІІ) взаємодіють з ОН-группою оксидних носіїв через молекулу води.