ТЕРМОДИНАМІЧНІ ЧИННИКИ ТА ЕЛЕКТРОКАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ ПОТРІЙНИХ ДИСПЕРСНИХ СПЛАВІВ Ni-Cr-Mn - Andreyanov, A. D.; Kuznyetsova, I. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Показано вплив ентальпійного, ентропійного факторів, зміни енергії Гіббса, а також електронної будові Ni, Cr і Mn на електрокаталітичну активність потрійних дисперсних сплавів Ni-Cr-Mn. Встановлено, що наявність максимуму електрокаталітичної активності сплавів Ni-Cr-Mn при зміні вмісту марганцю зумовлене протилежною дією ентальпійного, ентропійного та електронного чинників.