СИНТЕЗ НОВИХ 6-R-1,2-ДИГІДРОХІНОЛІН-2-ОНІВ - Grishchuk, L. V.; Ivanov, E. I.; Turyanskaya, A. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Реакція гетероциклізації 2-хлороацетиламінобензо-фенонів, як з електроноакцеп-торними так і електронодонорними замісниками у 5 положенні, з нітритом натрію в середовищі ДМФА або ДМСО приводить до нових 6-заміщених 3-нітро-4-феніл 1,2-дигідрохінолін-2-онів, потенційних біологічно активних сполук.