МІГРАЦІЯ ТА АКУМУЛЯЦІЯ СВИНЦЮ У ВОДНІЙ ЕКОСИСТЕМІ КУЯЛБНИЦБКОГО ЛИМАНУ - Shikhaleeva, G. N.; Ennan, A. A.; Babinets, S. K.; Chursina, O. D. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Наведено результати досліджень рівня забруднення свинцем компонентів водної екосистеми Куяльницького лиману (вода — донні відклади, водорості) за 2000-2008 рр. Проаналізовано динаміку просторових та сезонних коливань вмісту свинцю в досліджуємих компонентах водної екосистеми, наведено характеристики рухомості свинцю в донних відкладеннях лиману. Розраховано коефіцієнти донної акумуляції свинцю та біологічного накоплення водоростями.