КАТАЛІЗАТОРИ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОГО ОКИСНЕННЯ МОНООКСИДУ ВУГЛЕЦЮ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРИРОДНИХ СОРБЕНТІВ УКРАЇНИ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ОРГАНІВ ДИХАННЯ - Rakyts’ka, T. L.; Kiose, Т. О.; Ennan, A. A.; Golubchik, K. O.; Abramova, N. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Встановлено, що активність каталізаторів низькотемпературного окиснення моноокси-ду вуглецю киснем залежить від фазового складу та природи носія. Найбільш актив-ний купрум-паладієвий каталізатор, що забезпечує санітарну очистку повітря від СО до гранично припустимої концентрації, встановленої для повітря населених пунктів, формується на модифікованому трепелі Коноплянського родовища.