ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ВИЛУГОВУВАННЯ ВІДВАЛУ ВУГЛЕЗБАГАЧЕННЯ В ПОТЕНЦІОСТАТИЧНОМУ РЕЖИМІ - Dzhambek, A. A.; Dzhambek, O. I.; Blayda, I. A.; Vasyleva, T. V.; Slyusarenko, L. I. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Проведено електрохімічне дослідження процесу вилуговування металів з твердого техногенного субстрату в потенціостатичному режимі. Встановлено, що максимальне вилуговування спостерігається при постійному потенціалі системи 0,25 В. Макси-мальна ємність, яка визначає швидкість вилуговування, для потенціалу розряду 0,25 В спостерігається на 6-7 добу для всіх 4 площадок розрядної кривої. Процес вилуговування закінчується на 13-14 добу.