МЕМБРАННИЙ ЕЛЕКТРОЛІЗЕР ДЛЯ ВИЛУЧЕННЯ ЙОНІВ КОЛЬОРОВИХ МЕТАЛІВ З ВІДПРАЦЬОВАНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ РОЗЧИНІВ - Tevtul’, Ya. Yu.; Nechiporenko, O. V.; Gutt, S. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Зроблено аналіз методів зменшення шкідливих речовин — катіонів кольорових металів у об'єкти довкілля. Увага зосереджена на процесі електрохімічної регенерації деяких відпрацьованих розчинів травлення міді. Для цього створено мембранний електролізер. Встановлено умови вилучення іонів купруму з відпрацьованих розчинів й отримання щільних чи порошкових осадів міді. Показано можливість створення не тільки екологічно безпечного, але й ресурсозберігаючого процесу травлення міді у використаних розчинах.