СТРАТЕГІЯ ТА ОТРиМАННЯ ДЕЯКИХ СИНТЕТИЧНИХ БЛОКІВ ДЛЯ СИНТЕЗУ РОЗГАЛУЖЕНИХ ОЛІГОСАХАРИДІВ - Bacherikov, V. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
У статті обговорюються декілька сучасних дизайнерських рішень для планування синтезу разгалудженних олігосахаридів із застосуванням захисних функціональних груп різної реакційної здатності. Був представлений синтетичний план у якому застосовані такі захисні групи як ацетіл (Ac), бензіл (Bn), 2-нафтіл (2-Naph), п-метоксібензіл (PMB) і п-хлорбензіл (p-ClBn) та які у подальшому можуть бути селективно видалені з високим видобутком. Описано методи синтезу деяких перспективних синтетичних блоків призначених для отримання відповідних розгалужених олігопохідних.