ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РОЗРОБКИ НАНЕСЕНИХ МЕТАЛОКОМПЛЕКСНИХ КАТАЛІЗАТОРІВ - Rakitskaya, T. L. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Узагальнено результати досліджень в галузі розробки нанесених на різні носії металокомплексних каталізаторів. Описано можливі механізми каталітичних редокс-реакцій за участю таких токсичних газоподібних речовин, як фосфін, монооксид вуглецю та озон. Особливу увагу приділено фізико-хімічному обґрунтуванню вибору найбільш придатних носіїв.