ПРИЧИНИ І НАСЛІДКИ ДЕГРАДАЦІЇ КУЯЛЬНИЦЬКОГО ЛИМАНУ (ПІВНІЧНО-ЗАХІДНЕ ПРИЧОРНОМОР’Я, УКРАЇНА) - Ennan, A. A.; Shykhalyeyev, I. I.; Shykhalyeyeva, G. N.; Adobovsky, V. V.; Kiryushkina, A. N. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
За даними узагальнення результатів багаторічних (2000-2013 рр.) комплексних гідролого-гідрохімічних, гідробіологічних і геохімічних досліджень компонентів водної та наземної екосистеми Куяльницького лиману, динаміки їх внутрішньо- і міжрічних змін виявлені причини і наслідки деградації природних компонентів. Розглядаються аспекти зниження ресурсного потенціалу Кл і прибережних територій в умовах кліматичних змін і антропогенного впливу; концептуально пропонуються шляхи рекреації Кл і раціонального використання його природного ресурсного потенціалу в інтересах м. Одеса та Одеського регіону.