ВАЛІДАЦІЯ МЕТОДИКИ ВЕРХ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАЛИШКОВИХ КІЛЬКОСТЕЙ КЛОФЕЛІНУ ГІДРОХЛОРИДУ З ПОВЕРХОНЬ ФАРМОБЛАДНАННЯ - Yegorova, A. V.; Fedosenko, G. A.; Vityukova, K. O.; Kashutskуy, S. N.; Maltsev, G. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Запропоновано високочутливу методику ВЕРХ визначення слідових кількостей клофеліну гідрохлориду в змивах для валідації процесу очищення фармацевтичного обладнання. Розроблена методика валідована за наступними показниками: специфічність, лінійність, точність, межа виявлення та межа кількісного визначення. Градуювальний графік лінійний в інтервалі концентрацій 0,1-6,0 мкг/мл, межа виявлення (МВ) дорівнює 0,026 мкг/мл. Встановлено, що розчини клофеліну гідрохлориду стабільні протягом 48 годин. Ефективність методу відбору проб складає більш ніж 95%.