Вплив методів рекуперації графітів на властивості синтезованих на їх основі алмазів - Bogatyreva, G. P.; Marinich, M. A.; Bazaliy, G. A.; Bilochenko, V. A.; Kozina, G. K.; Frolova, L. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Відходи графіту після спеціальної активації можуть бути використовані до синтезу алмазу. Встановлено, що активація відходів графиту має суттєвий вплив на ступінь переходу графіту в алмаз та на їх фізико-хімічні властивості. Активація графітових відходів змінює їх адсорбційно-структурні характеристики та впливає на характеристики синтезованих алмазів. Термічна активація відходів графіту дозволяє синтезувати алмазні мікропорошки, а електрохімічна активація дозволяє синтезувати алмазні шліфпорошки. Активація графітових відходів змінює їх адсорбційно-структурні характеристики та впливає на характеристики синтезованих алмазів.