Квантово-хімічний розрахунок кореляційної діаграми станів у реакції фотодисоціації аніону СlO- - Khomenko, E. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
На основі результатів розрахунку методом ab initio в базисі TZV одержано криві потенціальної енергії для основного та ряду збуджених станів ClO-аніону в ході реакції розкладу, що корелюють з нижніми межами дисоціації. Передбачено синглет-триплетний неадіабатичний перехід з дисоціацією основного X1Z+ стану до нижньої межі O(sP)+Cl-(1S). Показано, що основний синглетний стан X1Z+ є переддисоціативним і метастабільним для верхніх коливальних рівнів.