Активація процесів одержання поліглікольмалеінатфталату сполуками титану, стануму і германію з гідроксокарбоновими кислотами - Chebanenko, E. A.; Martsinko, E. E.; Seifullina, I. I.; Savin, S. N.; Lozhichevskaya, T. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
В якості активаторів поліконденсації малеїнової та фталевої кислот з етиленгліколем досліджено композиції хлоридів Ti4+, Sn4+, Ti4+ з рядом гідроксокарбонових кислот: цитратної, тартратної, малатної, а також комплекси Ge4+ з останніми. Запропоновано системи для промислового використання при виробництві поліестерів карбонових кислот з гліколями.