ФЛУОРЕСЦЕНТНІ СЕНСОРНІ СИСТЕМИ НА ОСНОВІ КОМПЛЕКСНИХ СПОЛУК ЛАНТАНІДІВ. Частина II. Визначення аніонів - Aleksandrova, D. I.; Leonenko, I. I.; Yegorova, A. V.; Antonovich, V. P. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Розглянуті можливості застосування флуоресцентних сенсорних систем на ocнові комплексів лантанідів з органічними лігандами, сенсибілізуючими 4f-люмінесценцію іонів європію (III) i тербію (III), для високочутливого визначення різних аніонів, вюпочаючи компоненти деяких лікарських речовин.