ВПЛИВ ЛЕГУВАННЯ ПЛІВКОУТВОРЮЮЧОГО МАТЕРІАЛУ ZnS НА ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОКРИТТІВ - Zinchenko, V. F.; Magunov, I. R.; Chivireva, N. A.; Stoyanova, S. V.; Chygrynov, V. E.; Mazur, O. S.; Timukhin, Ie. V.; Mozkova, O. V.; Kocherba, G. I. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Вивчено склад й властивості плівкоутворюючого матеріалу ZnS, що містить оксидні домішки. Методами хімічного аналізу і спектроскопічного дослідження продуктів обмінних реакцій встановлено вміст ZnO на рівні 3-4  % мас., а також наявність полісульфідних груп. Матеріал виявляє низький рівень технологічності у процесі термічного випаровування у вакуумі й експлуатаційних параметрів одержуваних покриттів. Термообробка із застосуванням Sb2S3у якості сульфуруючого агента, а потім Ge призводить до видалення небажаних домішок та істотного поліпшення якості матеріалу й покриттів.