ВИВЧЕННЯ КОЛОЇДНО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ДИСПЕРСІЙ ГЛИНИСТИХ МІНЕРАЛІВ - Tymchuk, A. F. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Вивчено елементний склад, проведено мікроскопічний аналіз тонкодисперсних мінеральних систем — донних відкладень гирла річки Дунай. Вивчено процес седиментації дисперсних глинистих мінералів в розчинах поверхнево-активних речовин та високомолекулярних сполук. Визначено концентраційні межі стабілізації досліджуваних дисперсій.