БАКТЕРИЦИДНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОЛІМЕРНИХ ПЛІВОК З β-ДИКЕТОНАТНИМИ ГРУПАМИ ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ГРАМНЕГАТИВНИХ МІКРООРГАНІЗМІВ - Voloshanovsky, I. S.; Zinchenko, O. Yu.; Shevchenko, O. V.; Burenkova, К. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Cинтезованi полістироли та полiметилметакрилати, якi мiстять у макромолекулi фрагменти бета-дикетонатiв срiбла, кобальту та купруму. Bивченi ix бактерипидні властивостi по вiдношенню до грамнегативних мiкроорганiзмiв P.аeruginosa і E. coli. Показано високу бактерицидну активнiсть полістирольних плiвок, якi мicтять хелати срібла.