ПРО МОЖЛИВІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ФІТОСОРБЕНТУ НА ОСНОВІ СТЕБЕЛ КУКУРУДЗИ ДЛЯ ВИЛУЧЕННЯ КАТІОННИХ БАРВНИКІВ - Soldatkina, L. M.; Manastyrliu, M. A.; Menchuk, V. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Отримано фiтосорбeнт на основi стебел кукурудзи та вивчено його адсорбцiйнi властивості на прикладi катiонних барвникiв (метиленового блакитного i кристалiчного фiолeтового). Встановлено, що фiтосорбeнт на основi стебел кукурудзи е ефективним недорогим адсорбентом для вилучення катiонних барвників з їх водних розчинiв.