БАГАТОРІЧНА ДИНАМІКА ВМІСТУ СПОЛУК КРЕМНІЮ В ПОВЕРХНЕВИХ ВОДАХ БАСЕЙНУ ВОДОЗБОРУ КУЯЛЬНИЦЬКОГО ЛИМАНУ - Shykhalyeyev, I. I.; Karebin, A. V.; Shykhalyeyeva, G. N. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
За результатами лабораторних та польових досліджень, проведених в різні сезони 2003-2010 рр.,відображена міжрічна та сезонна динаміка змін вмісту SiO2 у водах Куяльницького лиману та його основних водотоках. Розглядаються багаторічні зміни об’ємів надходження сполук кремнію в лиман з поверхневим русловим стоком водотоків та їх розподіл по акваторії лиману. Обговорюється міграція кремнію в системі вода-донні відклади.