ОТРИМАННЯ ПОЛІМЕРНИХ КОМПОЗИТІВ НА ОСНОВІ ХІТОЗАНУ ТА ПОЛІВІНІЛПІРОЛІДОНУ - Kurilenko, J. M.; Unrod, V. I.; Benenko, S.P.; Demchenko, V.L.; Buszevski, B.; Tymchuck, A. F. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Отримано композити на основі хітозану та водорозчинного мономеру N-вінілпіролідону в присутності ініціатора полімеризації – персульфату амонію. Проведено віскозиметричні дослідження розчинів хітозану в присутності ініціатору полімеризації. Підібрано оптимальні умови синтезу щеплених кополімерів хітозану з N-вінілпіролідоном (температура, рН, співвідношення компонентів).