СИНТЕЗ ТА ВЛАСТИВОСТІ ПРОДУКТІВ ІМІДУВАННЯ МОНОЗАМІЩЕНИХ ТА ДИЗАМІЩЕНИХ НАФТАЛЕВИХ АНГІДРИДІВ ПАРА-АМІНОБЕНЗОЙНОЮ КИСЛОТОЮ - Федько, Н.Ф.; Анікін, В. Ф.; Ведута, В.В.; Станкевич, В.В.; Балацька, А. В. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2021)
Синтезовані 4-монозаміщені та 4,5-дизаміщені N-(4-карбоксифенілнафталіміди) імідуванням відповідних 4-монозаміщених та 4,5-дизаміщених нафталевих ангідридів пара-амінобензойною кислотою з виходами 75-85 %. Результати комп’ютерного скринінгу синтезованих сполук з використанням інтернет-сервісу PASS Online підтверджують широкий спектр біологічної активності синтезованих сполук, що робить їх перспективними для подальшого біологічного тестування.