QSPR МОДЕЛІ ДЛЯ ПРОГНОЗУ ДЗЕТА-ПОТЕНЦІАЛІВ НАНОЧАСТИНОК ОКСИДІВ - Стельмах, С.І.; Кузьмін, В.Є.; Огніченко, Л.М. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2021)
Набір даних з експериментально визначеним дзета-потенціалом, що складався з 14 нано-частинок оксидів різного розміру, було використано для розрахунку дескрипторів SiRMS та кросс-дескрипторів методу «рідкої краплі». Побудовано ефективну QSPR модель (R2 =0.88, R2test = 0.81). Прогностичну здатність моделі перевірено за допомогою зовнішнього тестування (R2test = 0.84), для чого використано окрему вибірку даних з 5 оксидів. Моделі інтерпретовано та відображена можливість задовільного прогнозування дзета-потенціалу.