ЛЮМІНЕСЦЕНТНІ МАТЕРІАЛИ НА ОСНОВІ ДИЕТИЛЕН-ТРИАМІНПЕНТААЦЕТАТУ ЄВРОПІЮ (III) - Fadeyev, Y. M.; Snurnikova, O. V.; Smola, S. S.; Korovin, A. Yu.; Toporov, S. V.; Rusakova, N. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Вивчені спектрально-люмінесцентні характеристики комплексу Eu(III) з модифікованою диетилентриамінпентаоцтовою кислотою та силікатного ксерогеля на його основі. Встановлено, що неорганічна матриця сприяє усуненню безвипромінювальних втрат енергії та збільшенню люмінесцентного сигналу Eu(III).