ЛЮМІНЕСЦЕНТНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ТЕМАЗЕПАМУ З ВИКОРИСТАННЯМ РІЗНОЛІГАНДНОЇ КОМПЛЕКСНОЇ СПОЛУКИ Tb(III) - Anelchyk, А. V.; Leonenko, I. I.; Scripinets, Yu. V.; Yegorova, A. V.; Pavlovsky, V. I. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Вивчені спектрально-люмінесцентні характеристики комплексу Tb(III) з представником лікарських препаратів бензодіазепінового ряду темазепамом (L). Максимальна інтенсивність 4f-люмінесценції спостерігається у присутності аніонного детергента – лаурилсульфату натрію (ЛС). Для люмінесцентного визначення L в якості аналітичної форми запропановано різнолігандний комплекс Tb(III):L:ЛС = 1:1:2. Розроблена методика люмінесцентного визначення темазепаму в таблетованій лікарській формі з межею виявлення 0,25 мкг/мл.