ВПЛИВ НЕОРГАНІЧНИХ ІОНІВ НА СОРБЦІЙНО-КОЛЬОРОМЕТРИЧНЕ І ТЕСТ-ВИЗНАЧЕННЯ ХРОМУ(VІ) - Guzenko, Н. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
За допомогою оптичних і кольорометричних параметрів систем “водний розчин комплексу дифенілкарбазонату хрому(ІІІ) – поверхня катіонообмінника КУ-2-8” і “водний розчин комплексу кармоазонату хрому(ІІІ) – поверхня аніонообмінника АВ-17-8” встановлені особливості формування адсорбційних шарів у присутності неорганічних іонів природних і стічних вод. Отримано рівняння апроксимації для розрахунку чисельних значень кольоророзрізнення систем, які досліджуються, і значень функції Гуревича-Кубелки-Мунка.