ВПЛИВ БІМЕТАЛІЧНИХ Co(II)-Sn(IV), Co(II)-Ge(IV) КОМПЛЕКСІВ З ГІДРОКСИКАРБОНОВИМИ(ФОСФОНОВОЮ) КИСЛОТАМИ НА КІНЕТИКУ ПОЛІКОНДЕНСАЦІЇ ТА ВЛАСТИВОСТІ ПОЛІГЛІКОЛЬМАЛЕЇНАТФТАЛАТІВ - Savin, S. N.; Logichevskaya, T. V.; Seifullina, I. I.; Chebanenko, Е. A.; Martsinko, E. E.; Stahov, A. O. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Досліджено в якості активаторів поліконденсації фталевого і малеїнового ангідридів з етиленгликолем біметалічні комплекси Co(II)-Sn(IV), Co(II)-e(IV) з цитратною (H4Citr), тартратною (H4Tart), ксиларовою (H5Xylar),1-гідроксіетилідендифосфоновою (H4Oedph) кислотами. Визначено початкові швидкості кополімеризації отриманих олігомерів з триетиленглікольдиметакрилатом. Запропоновано методику отримання лакофарбових покриттів при спільному високотемпературному твердженні з епоксидними смолами.