ФУНКЦІЯ ПОКАЗНИКА ЖОВТИЗНИ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ КИСЛОТНО-ОСНОВНИХ РІВНОВАГ КСИЛЕНОЛОВОГО ОРАНЖЕВОГО У ВОДНИХ РОЗЧИНАХ - Chebotaryov, A. N.; Snigur, D. V.; Bevziuk, K. V.; Efimova, I. S. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Вивчено можливість застосування функції показника жовтизни для дослідження кислотно-основних рівноваг і визначення констант іонізації ксіленолового оран-жевого у водних розчинах. Показано, що використання даної функції дозволяє спростити математичний апарат, алгоритмізацію та автоматизацію розрахунків, у порівнянні з існуючими підходами методу хімічної кольорометрії та класичними фізико-хімічними методами.