ПРО НОВІ КОМПЛЕКСИ СТАНУМУ(IV) З 5-БРОМ-САЛІЦИЛОЇЛ-ГІДРАЗОНАМИ ЗАМІЩЕНИХ БЕНЗОЙНОГО АЛЬДЕГІДУ - Shmatkova, N. V.; Seifullina, I. I.; Alexandrova, A. I.; Kravchenko, I. A.; Kobernik, A. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Взаємодією SnCl4 з 5-бром-cаліцилоїлгідразонами 4-R-бензальдегідів (5-br-2-OH-Hb-4R-b) в ацетонітрилі отримано комплекси [SnCl4(5-br-2-OH-Hb-4R-b)] (R = OCH3(I),br(II) и [SnCl4(5-br-2-OH-b-4R-b∙H)] (R = N(CH3)2(III)). У комплексах реалізується бідентатна O(C=O / C-O), N(CH=N)– координація кетонної (I, II) або енольної, протонованої потретичному атому Нітрогену альдегідного фрагменту форми ліганду (III). Досліджено протизапальну активність (I-III) на моделі асептичного каррагінан-індукованого набряку.