АНАЛЬГЕТИЧНІ ТА ПРОТИЗАПАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ НОВИХ 3-АЛКОКСИ-1,2-ДИГІДРО-3Н-1,4-БЕНЗДІАЗЕПІН-2-ОНІВ - Pavlovsky, V. I.; Kabanova, T. A.; Khalimova, E. I.; Andronati, S. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Вивчено анальгетичну активність низки нових заміщених у третьому положенні 1,2-дигідро-3Н-1,4-бенздіазепін-2-онів, в якості лідера виявлено сполуку 8(3-пропокси-7-бром-5-(2’-хлор)феніл-1,2-дигідро-3Н-1,4-бенздіазепін-2-он) з показником ED50=0,030 ± 0,007 мг/кг, яка також проявила протизапальну активність в дослідах in vivo на щурах.