СИНТЕЗ ПЕНТАФТОРЕТОКСИБЕНЗОЙНИХ КИСЛОТ - Gaidarzhy, I. I.; Motnyak, L. A.; Kunshenko, B. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2019)
Досліджено реакції фторування метилових естерів трифторацетоксибензойних кислот чотирифтористою сіркою в середовищі безводного фтористого водню. Синтезовано бензойні кислоти, що містять пентафторетоксигрупу в різних положеннях ароматичного ядра. Одержані кислоти можуть бути використані для синтезу фторовмісних місцевих анестетиків.