ВПЛИВ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ НА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ НАНОКРИСТАЛІЧНОГО ПОРОШКУ СКЛАДУ (МОЛ.%) 88 ZrO2 – 12 CeO2 - Marek, I. O.; Ruban, A. K.; Redko, V. P.; Danilenko, M. I.; Dudnik, Е. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2018)
Досліджено особливості зміни фазового складу, питомої поверхні та визначено параметри граток нанокристалічного порошку складу (мол.%) 88 ZrO2 –12 CeO2 після гідротермального синтезу в лужному середовищі та термічної обробки в інтервалі 400 –1300 °С. Одержані дані необхідні для мікроструктурного проектування композитів на основі ZrO2.