КОМПЛЕКСИ Sn(IV) З ІЗОНІКОТІНОЇЛГІДРАЗОНАМИ АРОМАТИЧНИХ АЛЬДЕГІДІВ. СИНТЕЗ, ХАРАКТЕРИСТИКА, ВПЛИВ НА РІСТ Mycobacterium Tuberculosis - Shmatkova, N. V.; Zinchenko, O.Yu.; Seifullina, I.I. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2017)
Взаємодією SnCl4 з ізонікотиноїлгідразонами R-бензойних альдегідів (R-HIb) в ацетонітрілі синтезовані [SnCl4(R-Ib∙Н)], де R=H (1), 4-Br (2), 4-NO2(3), 2-OCH3(4), -OCH3(5), -ОC7H15(6), а з гідразоном 2-OH-нафтойного альдегіду (2-OH-H2Inf) –[SnCl3(2-OH-Inf∙Н)](9). Сполуки охарактеризовані методами мас-спектрометрії, кондуктометрії, термогравіметрії та ІЧ спектроскопії. Установлено вплив складу комплексів, природи замісників (R) на активність щодо Mycobacterium tuberculosis.