СИНТЕЗ ГАЛОГЕНВМІСНИХ ПОХІДНИХ N-АРИЛАМІНОКАРБОНІЛ-1,4-БЕНЗОХІНОНМОНОІМІНІВ - Konovalova, S. A.; Avdeenko, A. P.; Lysenko, E. N. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2017)
Галогенування N-ариламінокарбоніл-1,4-бензохінонмоноімінів є найбільш вдалим методом синтезу похідних на їх основі з атомом галогену в амінофенольному ядрі. В результаті бромування N-ариламінокарбоніл-1,4-бензохінонмоноімінів та їх відновлених форм виявлено бромування як амінофенольного ядра, так і арильного фрагменту. Знайдено оптимальні умови одержання індивідуальних бромвмісних продуктів з різною кількістю атомів брому в молекулі.